Familieopstellingen.

Merk je dat bepaalde patronen in je leven zich steeds herhalen en heb je daar last van?
Denk hierbij aan terugkerende fysieke klachten of gezondheidsproblemen. Bepaalde angsten en onzekerheden die maar terug blijven komen. Of Loopt het bijvoorbeeld telkens mis op je werk, met je financiën of in je liefdesleven? Een familieopstelling kan jou helpen. Enkele voorbeelden:

Loopt het niet zo lekker in je leven? Ben je jezelf kwijt? Voel je dat het anders mag maar weet je niet hoe? Blijf je maar vermoeid en loop je op gespannen voet? Fysieke klachten en kun je niet meer vooruit bewegen? Valt het moederschap je zwaar en wil je hier in veranderen? Was je bevalling een traumatische ervaring?

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling maakt het onderbewuste zichtbaar.

Tijdens een familieopstelling krijg je, vaak vanuit een onverwachte hoek, te zien wat het is dat jou blokkeert, waar je angsten en onzekerheden vandaan komen. Dankzij diepe inzichten en het ter plekke ervaren, verwerken en oplossen van blokkades kan de energie weer gaan stromen en zul je anders in het leven gaan staan.

De hele wereld om ons heen bestaat uit systemen. Een gezin is zo´n systeem, de afdeling waar je werkt, een voetbalelftal of je lichaam waarin de verschillende organen samenwerken. Algemeen kenmerk van een systeem is dat het gericht is op het bereiken van stabiliteit en evenwicht. In je leven kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor een systeem uit evenwicht raakt. Je zult daar (onbewust) op gaan reageren.

Je wordt bijvoorbeeld bang, moe, boos of onzeker zonder dat je daar echt een oorzaak voor kunt aanwijzen. Waar zaken eerst als vanzelf liepen stokt het nu. Allemaal symptomen die aangeven dat het systeem uit evenwicht is en vraagt om herstel. Dat kan je bereiken door het doen van een familieopstelling.

Hoe werkt een familieopstelling?

Tijdens een opstellingsdag zijn er twee rollen; Vraagsteller en representant.

Als vraagsteller ben jij degene die een persoonlijk thema inbrengt. Middels de opstelling en de representanten verkrijg je inzicht en helderheid in jouw thema.
Als vraagsteller kun je ook in worden gezet als representant bij andere opstellingen.

Als representant breng je geen eigen thema in, maar kun je worden ingezet in de opstelling van een vraagsteller. Als representant meedoen is super interessant. Je zult merken dat jij vaak (onbewust) in een rol wordt gezet waar je zelf ook iets mee hebt.

De vraagsteller kiest personen uit de groep om de gekozen elementen te gaan representeren en stelt deze representanten op in de ruimte. Vanuit deze weergave gaat de begeleider aan het werk met de opstelling. Hij ondervraagt de representanten, plaatst hen op andere posities en vraagt hen bepaalde zinnen tegen andere representanten uit te spreken. Op deze manier worden onbewuste patronen en blokkades zichtbaar en wordt hierin daadwerkelijk verandering gebracht.

Handig om te weten

  • Tijdens een familieopstelling hoef je dus helemaal niet met je familie bezig te zijn. Je kunt ook een bepaalde fysieke klacht, relatie, gezin, kinderen of een bepaald thema zoals verlatingsangst, depressie of stress centraal stellen. Je hoeft je familie dan ook niet mee te nemenn.
  • Gronding en aardig is belangrijk, daarom trekken we onze schoenen uit. Neem evt. lekkere warme sokken of sloffen mee.
  • Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te kunnen doen

Data & kosten

2024

 
Aanmelden of op de hoogte gehouden worden van nieuwe data? Vul dan onderstaand contactformulier in. 

Aanmelden

Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen

Molendijk 61C, 3295 LD 's-Gravendeel

06 4039 9279

Linda@connectingfootsteps.nl

KvK: 74078062