skip to Main Content
Connecting Footsteps, Hoeksche Waard Linda van der Helm 06 4039 9279

Van regulier naar holistische visie

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo ook bij een chronische blessure. Als ik één ding zelf, en als podotherapeut, heb mogen ervaren, is dat dat het lichaam nooit liegt. Wanneer een blessure niet herstelt op de gewenste manier, zijn er andere oorzaken die aandacht vragen.

Ik zie Connecting Footsteps als mijn missie om mensen bewust te maken van de vaak onbekende onderliggende oorzaken van hun chronische blessure.”

Als blessure transformatie begeleid ik mensen om zich op beide vlakken weer echt fit te voelen. Door middel van het programma “Mijn LIEFdevolle blessure” vertaal ik jouw klacht en laat je ervaren wat jouw eigen invloed is op de weg naar herstel, energie en vrijheid.

Ik gebruik mijn kennis en ervaring uit de reguliere gezondheidszorg als podotherapeut en combineer dit met mijn holistische systeem visie.

Om dit nader toe te lichten wil ik graag mijn eigen ervaringen met je delen.

Linda van der Helm

Al vanaf mijn 5e jaar had ik 2 passies en dat waren voetbal en Feyenoord. Als kind voetbalde ik non-stop en op latere leeftijd mocht ik naast mijn club SSS ook in het selectie team van de KNVB spelen.

Als ik het heb over langdurige blessures, begrijp ik heel goed waar ik het over heb. Ik heb veel blessures gehad in mijn jeugd. Ik voetbalde op hoog niveau en daarbij kwamen regelmatig blessures als een hielklacht, enkelverzwikking en een hamstringverrekking voorbij. Normaliter gaat dit binnen een week of zes wel over, maar dat was bij mij niet het geval. Ik was gemiddeld een jaar bezig om er weer volledig vanaf te komen. Op die leeftijd begreep ik nooit waarom het bij mij zo lang moest duren. Ik deed allerlei verschillende behandelingen van regulier tot alternatief, zonder het gewenste snelle resultaat.

Op mijn 22ste scheurde ik mijn kruisband af en besloot ik te stoppen met voetballen. Ik revalideerde bij de fysio en mijn knie was wel weer oke. Totdat ik weer ging sporten. Ik voelde mij niet zeker meer over mijn lichaam en kwam niet meer op mijn oude niveau.

Tegen die tijd was ik klaar met mijn studie als podotherapeut. Ik werkte vanaf mijn eerste leerjaar al in een podotherapie praktijk en ben na mijn studie ook de Post HBO Sportpodotherapie gaan doen. Zodoende heb ik 10 jaar in de praktijk gewerkt en begon ik mij het volgende af te vragen.
In één week tijd had ik wel vijftien mensen met een hielspoorklacht. Waarom komt dit nu zoveel voor? En waarom hielp een zool bij de een wel en bij de ander totaal niet? Ik ging andere vragen stellen om te kijken of er meer verbanden zijn dan alleen maar een simpele anatomische standsafwijking waar iets aan gedaan moest worden. En dat bleek zo te zijn!

De mind body connectie

Na 10 jaar gewerkt te hebben als podotherapeut bedacht ik mij, waar ben ik nu eigenlijk mee bezig? Mensen komen bij mij met een klacht, maar ik kan ze alleen maar helpen met zooltjes, schoenadvies of een oefening, terwijl er veel meer is dan alleen het symptoom. Is dit wat ik wil blijven doen?

NEE, schreeuwde mijn gevoel. Ineens kwamen er verschillende cursussen op mijn pad die helemaal bij mij aansloten. Ik ben daar nog dankbaar voor want, WAUW, wat een verandering heb ik ondervonden! Ik ben alles eerst allemaal op mijzelf uit gaan testen. Want ja, ook ik had nog regelmatig last van mijn hiel ondanks de steunzolen.

Maar het resultaat: Ik heb geen zolen meer nodig en voel mij fitter dan voorheen. Ik houd van reizen en als ik dan een dag een stad aan het verkennen was had ik altijd last van mijn voeten en rug, maar nu is dat totaal geen probleem meer. Ik hoef geen steunzoolproof schoenen meer aan.

Conclusie

Het ging helemaal niet alleen maar om het symptoom, maar meer om de (onbewuste) emoties in mijn lijf die mijn klachten in stand hielden. Ofwel de mind-body connectie.
In mijn opleiding is hier geen aandacht aan besteed en ik wilde mijn klachten dan ook alleen maar oplossen. Maar juist door deze bewustwording en stil te staan bij mijn blessure en mijn pijn te zien als een uniek leermoment weet ik weer hoe het is om te bewegen in vrijheid. Door gebruik te maken van de technieken van Triggerpoint Reset Methode en Functional Patterns ben ik me meer bewust dan ooit.

Linda van der Helm VOOR bewustwording en bewegen

Het is dan ook mijn missie om jou bewust te maken van jouw innerlijke kracht, zodat jij vanuit vertrouwen weer kunt bewegen in vrijheid!

Op De Radio

Op de radio!

Het gesprek was fantastisch! En jouw blessure ook! Wil jij dit gesprek ook graag horen of terugluisteren? Luister het gesprek dan hier terug (start vanaf 6.30)  

Back To Top